Voorbereidingen vakantie USA

Het moest er maar eens weer van komen, een grote rondreis door de USA. Er zijn ten slotte nog veel stukken aldaar die ik nog niet gezien heb, en dus moest er hoognodig weer een ‘hoek’ weggestreept worden van de landkaart. Waar ga ik precies heen? Ik begin in Seattle, en ga dan van daaruit globaal langs de Canadese grens richting Yellowstone National Park. Van daaruit door naar het zuiden, richting Salt Lake City, en dan weer terug naar het westen richting Reno, en dan vanaf San Fransisco weer langs de kust naar het noorden. Dat is al met al een behoorlijke afstand, dus het zal van mijn plan- en rekenkunsten onderweg afhangen hoeveel ik op mooie B-wegen kan rijden, hoeveel ik op de Interstates mag/moet doen, en hoe lang ik waar precies kan blijven. Ook vragen of ik bijvoorbeeld nog naar Olympic National Park wil (bij Seattle tegen de kust) of Glacier National Park (tegen de Canadese grens) zullen onderweg vanzelf beantwoord worden. Ik zie het simpelweg wel. De belangrijkste reden om het niet zo strak vast te leggen is het enorme gevoel van vrijheid dat je daardoor krijgt. En het mooie is, er is altijd wel ergens een motel dat nog plek heeft, dus reserveren is in feite niet zo noodzakelijk. Enige mogelijke uitzondering daarop is Yellowstone, maar als ik zo rondkijk, kom ik daar net -na- het seizoen aan, en is er zeker in de omliggende dorpen nog wel plek. Maar goedkoop is het er hoe dan ook niet.

De enige zaken die ik dus in fiete gereserveerd heb, zijn de volgende:
– de heenvlucht (DAL233, vertrek Schiphol 30 aug 10:15 am CEST, aankomst Seattle 11.30 am PDT)
– de terugvlucht (DAL232, vertrek Seattle 22 sep 12:55 pm PDT, aankomst Schiphol 7:45 CEST)
– mijn hotel (Inn at Queen Anne, 505 1st Avenue North, Seattle, WA 98109)
– mijn huurauto, op te halen op 2 september. Dat is eentje van het type ‘Standaard’, vergelijkbaar met Pontiac G6.

De rest is dus lekker open. Het viel me ook op dat de ‘boog’ die je moet maken om zeg maar in een zo kort mogelijke route over de aardbol heen te vliegen naar de andere kant van de oceaan behoorlijk noordelijk loopt. Op sommige flight-tracker-kaartjes heb je het eerst over Noordzee, Schotland, IJsland, Groenland, en dan heeeeeeel veeeeel Canada. Dus in feite zijn de tijden dat je boven zee vliegt in dit specifieke geval veel korter dan ik tot nu toe gewend was, het is ook ‘maar’ 7848 km vliegen, en in de praktijk is dat dus maar 800 km meer dan een vlucht Amsterdam – Atlanta. Het is maar goed dat er iemand verzonnen heeft dat je de kortste route met een touwtje op een aardbol kan verzinnen, anders was het een stuk drukker geweest!

Nog wat linkjes met leesvoer waar ik een hoop al gelezen en uitgewerkt heb:
Google Maps met mogelijke bezoekspots
Yellowstone National Park
Grand Teton National Park
Olympic National Park
Mount Rainier National Park
Glacier National Park

Uiteraard zal ik proberen zo veel mogelijk te bloggen en dergelijke als ik aan de andere kant van de grote plas zit, en met laptop + iPhone lijkt het me een goede mogelijkheid om jullie op de hoogte te houden van mijn doen en laten!

Vragen? Tips? Ideen? Alles is uiteraard altijd welkom aan feedback.

2 thoughts on “Voorbereidingen vakantie USA”

  1. Hey Wietse,
    Vergeet North Bend / Snoqualmie niet, even buiten Seattle, o.a. bekend van Twin Peaks. En natuurlijk een stuk cherry pie in Twede’s cafe. (zie mijn facebook). Oja, de markt in Seattle is ook een aanrader.

    Oh…zou je een paar drumstokken van Hardrock Cafe Seattle mee willen nemen? Die ging een week nadat wij vertrokken waren pas open :-)

    Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *