Elvis de Pelvis is alive in Memphis de Pemphis

Ha,

Ik ben vandaag in rap tempo naar Memphis gereden; de 200 mijl die mij voor de boeg lagen heb ik in een uurtje of 3,5 gereden (is gemiddeld 60 mijl per uur; dat klopt wel ongeveer; lang leve de cruisecontrol…), heb mezelf in de lokale Super-8 ingecheckt, en ben meteen de weg weer opgegaan om Graceland te bezoek. Elvis is alive! Het huis is naar mijn mening best smaakvol ingericht; ondanks dat het wat overdreven is om je wastafel met goud te bekleden, en een 15-voet-lange bank in je woonkamer neer te zetten :) Maar het ziet er allemaal wel comfortabel en praktisch uit, iets wat je bij bijvoorbeeld de adel van weleer en kastelen enzo allemaal wat minder snel bedenkt. Ik vond het best interessant in ieder geval om te zien hoe deze man zijn huis en leven ingericht had. Enige jammere is dat mijn camera-batterij na 2 foto’s helemaal leeg was… Dat wist ik gister al, maar straal vergeten om op te laden. Dat werd nu afgestraft.

De auto-verzameling was bizar; echt ontzettend mooie jaren 50-werkjes stonden er tussen. De jaren 70-varianten vond ik dan weer minder mooi; die zijn me te hoekig. Maar een paarse cadillac-cabrio..pfoe. Je kunt er 2 normale auto’s in kwijt, kwa lengte, maar dat moet je er dan maar voor over hebben :) En hij had ook 2 eigen vliegtuigen; voor de volledigheid.

Daarna terug naar het motel (ohjee, midden in de rush-hour; dat werd filerijden), omdat er was aangekondigd dat er shuttles zouden rijden naar Beale St enzo, en dat leek me parkeertechnisch wel handig. Om 7 uur dus de shuttle genomen die kant op (dat bleek gewoon een busje op afroep te zijn), en daar rondgedwaald om wat te eten (southern fried catfish; best aardig), en ook weer allemaal bandjes uit te checken die optraden. Beale St is een compleet voetgangersgebied op vrijdag- en zaterdagavond; en dat draagt zeker bij tot de gezelligheid. Dit voelde 10 keer beter dan het vergelijkbare gebied in Nashville. Ook de muziek was nu zwart, in plaats van wit (soul, blues, etcetera ipv country, country en country). Nouja, bijna dan. Er was ook wel meer (wit) rock-gitaargeweld te vinden, het geheel was in feite een leuke mix.

Tot zover uw live-verslaggever van de gebeurtenissen die W. allemaal meemaakt :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *