Vraag? Antwoord!

Ik heb natuurlijk best wel een aantal vragen gehad, en ik ga proberen die nu in deze post te beantwoorden.

Als een van de eerste dingen natuurlijk de huidige economische crisis, en hoe die hier beleefd wordt. Dat vind ik heel lastig in te schatten. Ik denk dat mensen zich er wel degelijk zorgen over maken, maar hoeveel precies.. ik ben natuurlijk geen journalist die iedereen onderweg even z’n mening uitvraagt :) Wat ik wel zie is dat op de diverse zenders (zowel gewoon als nieuws, zowel links als rechts) er -veel- aandacht aan besteden. Met ook heel concrete vragen wat al deze dingen nu betekenen voor average John Doe, maar ook met allerlei theorieen en mogelijke oplossingen. Verder valt ook op dat er relatief weinig aandacht is voor de buitenlandse stand van zaken (al heb ik wel 1x het Fortis-logo in beeld gezien, dat wel); maar dat is met alles eigenlijk wel, dus wat dat betreft geen uitzondering.

Grote component in het geheel is natuurlijk ook hoe Barack Obama en John McMain aankijken tegen de hele crisis, en wat hun visie is over de oplossingen die geboden kunnen en moeten worden. Niet in het minst natuurlijk omdat er tijdens mijn aanwezigheid alleen al 2 debatten geweest zijn, en ook nog een debat tussen Joe Biden en Sarah Palin. Die zijn allemaal stuk voor stuk grotendeels over de economische crisis gegaan, en het helpt de kandidaten ook duidelijk om zich te profileren. Dat deze verkiezingen hier inmiddels wel behoorlijk leven lijkt me ook wel duidelijk; er staan onderweg natuurlijk bijzonder veel bordjes in de tuinen, ik heb al een hoop bumperstickers gezien, en meer van zulks. Het zal jullie niet verbazen dat de regio waarin ik heb rondgereisd heb een duidelijke voorkeur voor McCain/Palin laat zien, ook.

Dan de vraag over hoe de mensen zijn; arm/rijk/dik/dun/etcetera: Dat is ook een lastige. Gemiddeld genomen kun je zeker wel stellen dat de gemiddelde lengte kleiner is, en de gemiddelde dikte groter is dan in Nederland. Maar heel extreem vind ik het eigenlijk allemaal niet zo, in Nederland heb je ook hele dikke mensen. Zeker als je door de steden loopt zie je ook heel erg veel slanke mensen, is het in feite vergelijkbaar met wat je in Nederland hebt. Aan de andere kant is het beeld natuurlijk sowieso vertekend, want mensen die bij wijze van spreken alleen maar in hun auto zitten, en daarmee zelfs hun brievenbus legen, die zie ik niet, en die zullen niet de slankste van de wereld zijn. Het valt op dat er heel veel huizen te koop staan (maar dat hangt dus sterk samen met die economische crisis), en dat betekent impliciet natuurlijk dat er best veel mensen zijn die het moeilijk hebben, maar daar zie je in de dagelijkse praktijk natuurlijk niet zo erg veel van. Mooi voorbeeld was ook een reportage op het localnews in New Orleans; daar was een belangrijke football-wedstrijd in de superdome geweest, en vroegen ze aan de mensen daar of ze nu konden merken dat er minder omzet gedraaid was aan drank- en voedselverkoop dan normaal. Maar daar was helemaal niets van te merken.

In het algemeen zijn de mensen die ik tref altijd erg aardig; voor meer ervaringen hierover verwijs ik altijd graag naar het blog van DixieChick; die kan daar erg leuk over vertellen.

Dan de muziekvraag, hoeveel CD’s ik gekocht heb. Nou, erg weinig: 1 stuks. Waarom? Simpelweg omdat er geen muziekwinkels (meer) te vinden zijn. Ik heb er in New Orleans 1 echte gevonden, en wat specifieke Country- en Blues-dingen in Nashville en Memphis, maar een ‘algemene CD-winkel’, met een brede collectie dus alleen eentje in New Orleans. Maar wellicht is het wel interessant om te vertellen welke CD’s ik allemaal meegenomen heb om in de auto naar te luisteren. In alfabetische volgorde:

Apse – Spirit
Isobel Campbell & Mark Lanegan – Sunday at Devil Dirt
Johnny Cash – American Recordings
Johnny Cash – At Folsom Prison
Johnny Cash – Unchained (American II; deze heb ik hier gekocht; want was mijn ontbrekene item in de American Recordings van hem)
Cat Power – Jukebox (2CD)
Cindytalk – Camouflage Heart
CocoRosie – Noah’s Ark
The Cure – Staring at the Sea – The Singles
Elbow – The Seldom Seen Kid
Matt Elliott – Drinking Songs & Failing Songs (2CD)
Feist – The Reminder
Low – Drums and Guns
Madrugada – Madrugada
Aimee Mann – The Forgotten Arm
Robert Plant & Alison Kraus – Raising Sand
Portishead – Third
Radiohead – In Rainbows (2CD)
Sigur Ros – Með suð í eyrum við spilum endalaust
Judee Sill – Abracadabra (2CD)
Bruce Springsteen – Magic
White Rose Transmission – Not yet released (Carlo, dank! Ik vind deze -erg- mooi)

Vragen over linedancing beantwoord ik verder niet meer ;-)

Mocht ik vragen over het hoofd gezien hebben, wijs me er vooral op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *